Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Prispevki

Pred dirko za VN Gorenjske tudi rekreativni izziv “S kolesom na Zatrnik”

5. maja, 2023 | Aktualno, Cestno kolesarstvo, Team Slovenija |

S spremljajočim dogodkom “S kolesom na Zatrnik“, dajemo možnost, da v “pravi cilj” dirke za Veliko nagrado Gorenjske, nekaj pred udeleženci dirke, prikolesarijo tako najmlajši, ki se bodo pomerili na kilometrski progi na Zatrniku, kot tudi vsi ostali, ki se bodo z udeleženci dirke pomerili na ciljnem vzponu na Zatrnik in primerjali svoje čase z več kot 150 tekmovalci iz različnih držav.

Z organizacijo dogodka na Zatrniku, ki se nahaja na samem vstopu V Triglavski narodni park in promoviranjem uporabe vseh vrst koles, želimo obiskovalce parka vzpodbuditi, da za obisk v parku pogosteje uporabijo kolo in so tako v kar najbolj  neposrednem stiku z naravo.

Kolesarje, ki pa še vedno prisegajo na cestna kolesa, bo brez dvoma pritegnila glavna nagrada – tekmovalno cestno kolo GUSTO, katerega bomo izžrebali med vsemi udeleženci.

NEDELJA 21. MAJ 2023 ob 14 30 uri

RAZPIS

Prijave so odprte na prijavim.se

Program je načrtovan kot spremljajoči dogodek na cilju kolesarske dirke VN Gorenjske na območju cilja na Zatrniku.

Andrej Golčman, predsednik KK Gorje: “Ljubitelji kolesarstva na zgornjem Gorenjskem smo se razveselili pobude TD Gorje in RTC Zatrnik,da traso sedaj že tradicionalne kolesarske dirke za Veliko nagrado Gorenjske iz Kamniško – Cerklanjskega dela razširijo na osrednjo Gorenjsko s ciljem na Zatrniku. S tem bomo na eni strani  udeležencem dirke pokazali možnosti kvalitetnega kolesarjenja na našem območju na drugi strani pa v lokalnemu okolju s še enim v vrsti kolesarskih dogodkov katere organiziramo, poskrbeli  za promocijo in spoznavanje kolesarstva, ter tako upamo še okrepili članstvo v našem kolesarskem klubu.

Vse kolesarje ne glede na njihovo pripravljenost vabimo, da se aktivno udeležijo dogodka, ki je hkrati tudi lep uvod v vrsto kolesarskih prireditev, katere organiziramo v letošnjem letu – poleg že tradicionalnih Pokljuških kolesarskih dni  v juliju, še zlasti Državni prvenstvi  v vožnji na čas dne 22. junija v  Gorjah  ter v cestni vožnji 25. junija v Radovljici.  Na obeh DP pričakujemo tako kot je bilo to že v letih 2019 in 2020 tudi  udeležbo  naših in s tem tudi  najboljših kolesarjev na svetu s Pogačarjem, Rogljičem in Mohoričem na čelu.

Se vidimo v Gorjah.