Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Prispevki

Slovenska cestna mladinska reprezentanca v Belgiji začenja novo sezono

25. februarja, 2023 | Cestno kolesarstvo, Team Slovenija

Novo sezono na cesti bo v nedeljo otvorila tudi mladinska reprezentanca, ki bo nastopila na enodnevni dirki prve kategorije Kuurne-Brussel-Kuurne v Belgiji. Naši fantje so že v Belgiji, kjer so včeraj opravili prvi trening.

“Opening weekend”, kot se imenuje premiera severnih klasik za elitno kategorijo, bo tokrat otvoritev tudi za naše mlade upe, saj bodo v cilju dirke le nekaj ur pred preizkušnjo za profesionalne kolesarje. Na 116 kilometrov dolgi dirki, ki bo vsebovala tudi 11 kilometrov tlakovanih cest bodo nastopili Žak Eržen, Jan Lešnik, Jaka Marolt, Jakob Omrzel, Marcel Skok in Erazem Valjavec.

Pred uvodom v sezono je misli strnil selektor cestne mladinske reprezentance Nace Korošec: “Začenjamo novo sezono, ki se je za nekatere že zelo uspešno začela na velodromu na Portugalskem v januarju. Mislim, da so fantje super pripravljeni, zagotovo pa še rabijo nekaj močnih tekmovalnih kilometrov, ki jih bodo nabrali v naslednjih tednih. Najprej je na sporedu nedeljska dirka, kjer bomo videli kam spadamo, nato pa še tri zahtevne preizkušnje pred Paris Roubaixom, kjer znova merimo zelo visoko.