Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Prispevki

SP Glasgow: Soliden nastop slovenk v olimpijskem krosu

12. avgusta, 2023 | Aktualno, Cestno kolesarstvo, KZS, Team Slovenija

Zadnji dan dirkanja gorskih kolesarjev na superkolesarskem svetovnem prvenstvu. V olimpijskem krosu s tremi Slovenci, ki so prikazali izredno dobre vožnje. Najboljša je bila pri ženskah Tanja Žakelj na 23. mestu.

Tanja Žakelj in Vita Movrin sta pri ženskah Elite startali odločno in hkrati odlično. Tanja je vozila v svojem ritmu. Ritmu, ki ga poznamo z njenih dirk svetovnega pokala, Vita pa se je želela dokazati in je v začetnih krogih dala vse od sebe, se vozila na robu dvajseterice, kasneje nekoliko zdrsnila po lestvici, a še vedno držala ritem najboljših. Tanja Žakelj kot prekaljeni “dizel” motor pa je kljub začetni izgubi nekaj mest vozila konstantno, napredovala iz kroga v krog ter na koncu dosegla svoj letošnji najboljši rezultat, 23. mesto! Vita Movrin in njena prva sezona v elitni konkurenci? Odlično. 32. mesto in občuten napredek!

Pri moških Elite je Rok Naglič startal iz zadnjih vrst, se komaj izognil padcu v startnem krogu, a z izredno vožnjo uspel priti do 56. mesta. Pustimo uvrstitev ob strani, največ šteje zaostanek za zmagovalcem in za prvo trideseterico najboljših. Rok je za novim svetovnim prvakom zaostal 6 minut in 12 sekund, za tridesetim mestom pa dve minuti. To je podatek, ki daje slovenskemu članskemu krosu pravo vrednost. Ni več krog zaostanka, ni več 10 minut zostanka za elito, temveč mnogo manj. Rok je prikazal resnično dobro vožnjo, predvsem pa napredek.