Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Prispevki

20Chocolate Downhill Cup: Finale pokala v spustu bo na Pohorju

5. oktobra, 2023 | 20chocolate Downhill Cup, Aktualno, Gorsko kolesarstvo, Spust

Prva sezona slovenskega pokala v spustu 20chocolate Downhill Cup se 8. oktobra s četrto dirko zaključi v Bike parku Pohorje nad Mariborom.

Če v sezoni ni dirke na legendarni progi na Mariborskem Pohorju, ki je že četrt stoletja bistvena za slovenski spust, potem v sezoni nekaj manjka. Tudi letos jo dobimo. Pod imenom Kenda DH Pohorje 2023 bo 8. oktobra zaključila sezono serije 20chocolate Downhill Cup.

Nekoliko skrajšana proga svetovnega pokala

Na Pohorju je bila zadnja domača pokalna dirka (hkrati državno prvenstvo) leta 2020. Lani so Štajerci izvedli dirko evropskega pokala in evropsko prvenstvo, leto prej pa dirko svetovnega pokala (nalašč nismo napisali, da zadnjo).

Proga pokala 20Chocolate Downhill Cup bo malce krajša od klasične za svetovni pokal. Začne se na Špelcinem logu, na smučišču po nekdanjem prvem gozdnem odseku. Nekaj zavojev na odprtem in že si v gozdu, ki se zaključi z zloglasnim »Rock’n’Rollom«. Nadaljevanje je znano.

Uradna dolžina skrajšane proge je 1660 metrov, z višinsko razliko 364 metrov. Kot vse dirke v seriji bo tudi Kenda DH Pohorje enodnevna z možnostjo spoznavanja proge dan prej, v soboto.

V točkovanju

Peca, Soriška planina, Sljeme … kdo bo na vrhu po finalni dirki v Mariboru?

Med člani je Luka Berginc domače ekipe DH Visit Pohorje) nepremagljiv, saj je dobil vse tri dirke, le 20 točk manj ima od maksimalnega izkupička. Za drugo mesto se bosta potegovala Enej Podlipnik (Bikehanic Lumar) in Gašper Jurečič (DGK Pohorje – Spank Team), pod predpostavko, da četrouvrščeni Jan Cimperman (MTB Trbovlje) ostaja na seznamu poškodovanih.

Tudi pri ženskah je neulovljiva Tina Smrdel (MBK Črni Vrh) z zmago, enim drugim in enim tretjim mestom.

Napeto pa bi lahko bilo med mladinci – Maks Oblak (Supersnurf) ima 490 točk, drugouvrščeni Maj Babačič (Calcit Bike Team) jih ima 10 manj in tretjeuvrščeni Nino Popović (Rajd Ljubljana) 27 manj kot vodilni.

Med mlajšimi mladinci do 17 je na vrhu varnejši Matej Osolin (Calcit Bike Team), če mu bo seveda dovolj 61 točk prednosti pred Ažbetom Kalinškom (Wolf Racing Team by Wheelbase), zmagovalcem prvih dveh dirk, ki je Sljeme izpustil zaradi dirke serije Rookies Cup.

Vse razvrstitve

Za spremljevalce in navijače

V okviru programa Gremo na kolo Kolesarske zveze Slovenije bodo v soboto izvedli turo z e-kolesi. Udeležba je brezplačna, za podrobnosti pa sledite objavam na 20chocolate Downhill Cup.

Razpis in prijave za Kenda DH Pohorje